Maison Marie Spa - Maison de Vacances
Bezienswaardigheden

In Spa en omgeving valt er heel wat te bekijken. Enkele hoogtepunten die een bezoek zeker waard zijn:

Historische binnenstad Spa
Historische binnenstad Spa
Spa is al eeuwen het belangrijkste toeristische centrum van de Ardennen. De geneeskrachtige werking van het ijzer- en koolzuurhoudend water trekt al sinds de 16e eeuw de welgestelde bourgeoisie aan die er talrijke kasteeltjes lieten bouwen dewelke tot op vandaag bewonderd kunnen worden. De koninklijke villa van koningin Marie-Henriëtte van Oostenrijk, de Galerie Leopold II, het casino, het Parc de Sept Heures en de bron van Peter de Grote zijn slechts enkele van de belangrijkste monumenten die u zeker gezien moet hebben.
Circuit van Spa-Francorchamps
Het circuit van Spa-Francorchamps wordt door veel coureurs beschouwd als het mooiste circuit ter wereld. Het is nog steeds een authentiek en oud racecircuit dat de natuurlijke glooiingen van het landschap volgt. Jaarlijks zijn er verschillende prestigieuze wedstrijden zoals de Belgian Grand Prix, de 1000 km, de 24 uren van Spa, de Bikers classic,...
Circuit van Spa-Francorchamps
Grotten van Remouchamps
Grotten van Remouchamps
Laat u verrassen door prachtige ondergrondse weelde in de Grotten van Remouchamps. Duizenden jaren erosie hebben er stuk voor stuk ongelooflijke en magische ruimtes gecreëerd. Nadat u te voet de Grotten van Remouchamps hebt verkend, keert u per boot terug naar het startpunt. Zo maakt u de langste ondergrondse boottocht ter wereld mee.
Banneux
Vlakbij ligt het bekende Mariabedevaartsoord Banneux dat jaarlijks door zo'n 700.000 pelgrims bezocht wordt. Vooral de bron waaraan een geneeskrachtige werking wordt toegeschreven is zeer populair. Er worden ook activiteiten voor kinderen en jongeren georganiseerd.
Banneux
Kasteel van Franchimont
Kasteel van Franchimont
Het kasteel van Franchimont dat in de 16de eeuw gebouwd werd op een rotsachtige uitloper die de vallei van Hoegne domineert, en de verblijfplaats van de Prins-Bisschop van Luik was, heeft indrukwekkende ruïnes die een bezoek waard zijn. Het meest spectaculaire is het geheel van bunkers met de ondergrondse trappen.
Monde Sauvage
Kom en ontdek de magie van het Safaripark Monde Sauvage in Aywaille vlakbij Spa. Woon de shows bij van de papegaaien, de zeeleeuwen en de roofvogels. Met een treintje of uw eigen voertuig doorkruist u het Afrikaanse safarigebied en kunt u tal van diersoorten observeren die in halve vrijheid leven, zoals olifanten, nijlpaarden, neushoorns, dromedarissen, buffels en de giraffen.
Monde Sauvage
Plopsa Coo
Plopsa Coo
Aan de voet van de overbekende 'Watervallen van Coo' kan je een heus attractiepark vinden: Plopsa Coo. Meer dan 15 attracties staan centraal tussen alle natuurpracht van het Ardense landschap. Er is voor ieder wat wils.